Följ rätt namn i Pokervärlden

Är du ett fan av online poker och vill förbättra ditt eget spelande? Då är ett hett tips att följa de stora stjärnornas konton på sociala medier. Det är ett ypperligt sätt för att ta del av smarta tips och på egen hand studera hur proffsen spelar. Andra pokerkonton på Youtube kan också vara till stor hjälp där erfarna pokerfantaster ger dig lektioner, tips och klockrena guider som gör dig till en bättre pokerspelare.

Tack vare den digitala utvecklingen kan tekniska lösningar som streaming ge dig live poker direkt hem till sofflocket. När du följer ett större pokerkonto på till exempel Youtube får du kontinuerligt ta del av nya avsnitt som alltid känns aktuella. En streamer är en person eller ett företag som ägnar sig åt att sända live och i detta fall från till exempel stora pokerturneringar. Dessa “streamers” har idag fått en viktig roll i branschen.

Därför ska du titta på andra som spelar

Sättet att spela poker på har förändrats under det senaste decenniet; förr räckte det med att köpa ett par handböcker i poker medan du idag har mycket mer än så att ta del av. Men även om du har chansen att ta hjälp av en riktig coach eller köpa ett dyrt medlemskap på en träningssajt för pokerspelare är det billigaste och enklaste sättet att bli en bättre pokerspelare att titta på när andra spelar.

För några år sedan, innan streamers och Youtube-kanaler blev centrala i pokerbranschen, tog det förmodligen emot att ge ut information kring det egna spelandet. Men idag är det kort och gott ytterligare ett sätt för att dra in pengar för proffsen. Det handlar dessutom om ett ständigt varumärkesbyggande då det oftast inte räcker med att endast spela bra poker – du måste även erbjuda publik och sponsorer en unik image!

Jaime Staples

Jaime Staples hör till legenderna när det kommer till pokerstreaming och han fick tidigt många följare som ville ta del av de stora pokereventen i realtid. Kanadensaren var inte mer än 22 år gammal när han år 2014 streamade low stakes-turneringar på nätet och samma år skulle han fokusera helt och hållet på pokern. Idag är Staples en av de stora namnen på Twitch, men återfinns även i större sammanhang till och från.

Jaime Staples är som person väldigt underhållande och förmodligen har hans sköna inställning till poker och det mesta i livet mycket att göra med hans framgång. Han för en nära dialog och kommunikation med sina följare och svarar mer än ofta på frågor som kan ställas direkt live. Staples Youtube-kanal är också riktigt intressant då den innehåller varierad underhållning – här kan du se riktigt bra summeringar från hans streams.

Doug Polk

Det här är en färgstark karaktär i pokervärlden och är du ett stort pokerfan har du säkerligen redan hör talas om Doug Polk. Han och pokerstjärnan Daniel Negreanu är de som har de största Youtube-kanalerna. Polk är en driven spelare som kör fullt ös på de flesta kanaler – vid sidan av sitt eget spelande såklart. För att skapa mervärde till sina egna kanaler och följare har han regelbundet giveaways via WSOP, SCOOP och WCOOP.

Det som är enastående med Doug Polk är hans entusiasm för att dela med sig av sin stora passion, pokern. Att följa honom på Youtube är en sann fröjd där du lär dig mycket oavsett vad temat för klippet gäller. För att sätta lite glans på stämningen använder sig Polk av en hel del humor. Polk streamar även de riktigt stora turneringarna, så som Powerfest, SCOOP och XL Inferno.

Grinding it UP! – Felix Schneider

Det här är en tysk pokercoach och även proffs som med sitt alias “xflixx” gjort stor succé på sociala medier med egen Youtube-kanal och sin streaming hos Twitch. Schneider delar även med sig av pokertips i videos som publiceras på PokerStars nätbaserade pokerskola. Tysken är ett bevis för att den “observerande skolan” är den bästa då han själv lärde sig spela poker via olika klipp och inlägg på diverse forum.

Välj rätt streaming – tänk på detta

Att variera mellan olika streamers och youtubers är såklart viktigt, men se till att ha ett par namn du följer kontinuerligt. Försök satsa på streamers som ger dig mer värde rent pokermässigt genom att representera flera spelstilar. En intressant stream innehåller mid stakes- och high stakes-event, så håll dig till detta. En god kommunikation med följare via chatten är absolut att föredra då det innebär att du har chans att ställa frågor och få svar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *